Eigen dozen productie Sinds 1986               Online kartonnen dozen op maat bestellen

Cart

Golfkarton

Golfkarton

Golfkarton is het fijne verpakkingsmateriaal waaruit wij dagelijks onze kartonnen dozen fabriceren.
Bij ons kan je gemakkelijk zelf je dozen op maat samenstellen en bovendien kiezen uit soorten golfkarton.

Maar weet je eigenlijk wel hoe het golfkarton gemaakt wordt?

Nee? Lees hieronder dan snel verder!

De Pulp

Dit natuurproduct wordt ten slotte gemaakt van hout en wordt uit goed beheerde bossen gewonnen en verkocht aan de papierfabrieken. Deze versnipperen de nieuwe houtvezels en voegen er verder water en oud papier aan toe waardoor er pulp ontstaat.

De pulpvezels worden gewassen en daarna lichtjes gedroogd. In de volgende stap gaat de pulp richting een zeefmachine. In deze sectie wordt de pulp over de totale machinebreedte van 2800 mm verspreid d.m.v. een spuittechniek.

Na het zeven ontstaat er een natte papierbaan die tussen twee walsen doorloopt om het overtollige water eruit te persen. Vervolgens wordt de papierbaan door middel van stoomcilinders gedroogd. Dit gebeurd wisselend van boven en van onderen om het gelijkmatig te laten drogen.

Het eindeloze papier kan eventueel nog van een coating of bindmiddel worden voorzien. In het volgende proces wordt het papier schoon gesneden en op grote moederrollen gedraaid. De rollen papier kunnen tot 2800 mm breed zijn en wel 23.000 kilo wegen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het formaat wat nodig is voor de kartonmachines.

De moederrollen gaan vervolgens naar de golfkartonfabrieken die er het golfkarton van maken.
Bovendien bestaat dit recyclebaar papierproduct uit twee of meerdere papierlagen met daarin tussen een gegolfde papierlaag. De lagen zijn verlijmd op de tussenliggende golflaag, daardoor wordt een lichte maar stevige kartonplaat verkregen.

Golfhoogte en dikte

Golfkarton bestaat altijd uit een gelijmde binnenlaag, een gegolfde tussenlaag en een deklaag. Zo ontstaat de meest gebruikte kartonsoort, de enkele golf. Voorbeelden van de enkele golf zijn de E, B en C golfkarton soorten. Om nog dikker golfkarton te verkrijgen kan er nog een extra gegolfde laag aan worden toegevoegd.

Mede door verschillende golfhoogtes met elkaar te combineren ontstaan er andere kartonsoorten. Hierdoor wordt de stevigheid, impactwaarde en de keuzevrijheid vergroot. Denk hierbij aan de dubbele golven EE, EB en BC.

Gramsgewicht van het golfkarton

Om daarnaast nog meer keus te verkrijgen is er ook een opbouw van de gramsgewichten van de golf en deklagen mogelijk. Deze kunnen dan nieuwe papiervezels (kraftliner) of gerecyclede papiervezels (testliner) bevatten.

Tegen de golfrichting in heeft het karton bovendien een behoorlijke stevigheid, waardoor deze een hoge draagkracht heeft. Terwijl het karton met de golfrichting mee gemakkelijk te vouwen of te plooien is. Deze unieke eigenschappen maken van golfkarton een bijzonder sterk verpakkingsmateriaal dat ten slotte ook gemakkelijk te bewerken is.

Onze inkopers betrekken dagelijks volle vrachtwagens golfkarton van deze kartonfabrieken tegen marktconforme prijzen. Bij de Dozenstampers krijgen we het golfkarton als platen binnen in uiteenlopende kartonkwaliteiten. De platen komen ten slotte op klantorder bij ons binnen waarna deze worden bewerkt tot het bestelde eindproduct.

In onze webpagina kartonnen platen kan je vervolgens verschillende modellen golfkarton platen berekenen en eventueel bestellen. We hebben bovendien nog meerdere mogelijkheden qua grammage en kwaliteiten op aanvraag.

Eigenschappen

Optimale bescherming
Licht en sterk
Recyclebaar
Vele kwaliteiten
Milieuvriendelijk
Duurzaam
Grenzeloze mogelijkheden

Golfkartonmachine