Cart

Cart

Eigen dozen productie sinds 1986

Cart

Model doos kiezen

Welk Model moet ik kiezen?

Zo zijn er heel veel soorten dozen op maat verkrijgbaar bij De Dozenstampers.nl die je zelf online kunt berekenen en bestellen. Bepaal aan de hand van het formaat product, gewicht, uitstraling en verpakkingswijze welk type doos bij je behoefte past.

Verpak je het product liever van bovenaf in een doos, schuif je het erin? Wil je de doos om je product heen wikkelen of is een bodem met deksel handiger? Bestaat er een een kans dat de bodem kan doorzakken? Dit zijn allemaal aspecten waar je rekening mee dient te houden bij het bepalen van je soort doos.

Bekijk de toepassingen per model

Vouwdozen

Vouwdoos Model 0200
Deze vouwdoos is van boven open en heeft alleen onder tegen elkaar aansluitende vouwkleppen en is geschikt voor opslag, afdekhoes, palletdoos of algemeen gebruik.
Is niet te stapelen. Onderzijde is te sluiten met plakband en uitkijken met opensnijden.

Vouwdoos Model 0201
Deze vouwdoos met onder en boven tegen elkaar aansluitende vouwkleppen is geschikt voor verzenden, opslag of algemeen gebruik. Is goed recht stapelbaar. Te sluiten met plakband en uitkijken met opensnijden.

Vouwdoos Model 0202
Deze vouwdoos met onder overlappende sluitkleppen en van boven tegen elkaar aansluitende vouwkleppen zijn geschikt voor verzenden van smalle producten, opslag, algemeen gebruik en om het doorzakken van de bodem te voorkomen. Is wat lastiger recht te stapelen. Te sluiten met plakband en uitkijken met opensnijden.

Vouwdoos Model 0203
Deze vouwdoos met onder en boven overlappende vouwkleppen zijn geschikt voor verzenden van lange en/of smalle goederen, opslag, algemeen gebruik en om het doorzakken te voorkomen. De overslaande kleppen zorgen dat de doos minder kan gaan scharen. Is lastig recht te stapelen. Deze doos is te sluiten met plakband, smeltlijm of hecht krammen.

Kartonnen platen

Kartonnen plaat Model 0110
Deze plano kartonnen plaat is geschikt als tussenleg vel, dekplaat, beschermkarton of algemeen gebruik.

Kartonnen plaat Model 0914
Deze plano kartonnen plaat met 4 vouwlijnen is geschikt als buffer of open wikkel in je doos of algemeen gebruik. Na het oprollen te sluiten met plakband of smeltlijm.

Kartonnen plaat Model 0951
Deze plano kartonnen plaat met 2 vouwlijnen is geschikt als afdekplaat, meubelplaat of algemeen gebruik.

Kartonnen Plaat Model 0970
Deze plano kartonnen plaat met 1 vouwlijn is geschikt als afdekplaat, hoekplaat of algemeen gebruik.

Wikkeldozen

Schilderijdoos Model 0401
Deze schilderijdoos heeft 2 korte binnenkleppen en 2 sluitende vouwkleppen en is geschikt voor verzenden van platte producten zoals schilderijlijsten, boeken en algemeen gebruik. Deze schilderijdoos is echter op de hoeken aansluitend, gebruik eventueel een beschermhoek. Is gemakkelijk stapelbaar en te sluiten met tape, uitkijken met opensnijden.

Schilderijdoos Model 0402
Deze schilderijdoos heeft 2 tegen elkaar aansluitende binnenkleppen en 2 tegen elkaar aansluitende vouwkleppen en is geschikt voor verzenden van platte producten zoals schilderijlijsten, boeken en algemeen gebruik. Deze schilderijdoos is echter op de hoeken aansluitend, gebruik  eventueel een beschermhoek. Is gemakkelijk stapelbaar en te sluiten met tape en uitkijken met opensnijden.

Bufferdoos Model 0403
Deze bufferdoos heeft 2 vaste oprolbare buffers en 2 sluitende vouwkleppen en is geschikt voor verzenden van platte producten zoals schilderijlijsten, boeken enz. Deze schilderijdoos is geschikt om beschadiging op de hoeken te voorkomen d.m.v. de buffer. Gebruik eventueel toch een beschermhoek. Is gemakkelijk stapelbaar en te sluiten met tape en uitkijken met opensnijden.

Boekverpakking Model 0404
Deze boekverpakking bestaat uit twee platen karton met vouwlijnen die in het midden sluiten. De kartonnen platen worden kruislings over je product heen gevouwen. Ideaal voor lijsten, boeken, platte producten en algemeen gebruik. te verzenden. Te sluiten met plakband en uitkijken met opensnijden.

Wikkeldoos Model 0409
Deze wikkeldoos heeft drie overlappende zijdes en dien je om je product heen
te vouwen. Uitermate geschikt voor producten met wat lagere breedte en hoogte
maten zoals, rails, gordijnen, hout, schilderijen, aluminium en algemeen gebruik.
Gemakkelijk te stapelen en te sluiten met plakband of smeltlijm.

Wikkeldoos 0410
Deze wikkeldoos heeft drie overlappende zijdes en waarvan op 1 zijde zonder hoogte klepjes. Deze wikkeldoos dien je om je product heen te vouwen. Uitermate geschikt voor producten met wat lagere breedte en hoogte maten zoals, rails, gordijnen, hout, schilderijen, aluminium en algemeen gebruik. Gemakkelijk te stapelen en te sluiten met plakband of smeltlijm.

Wikkeldoos Model 0411
Deze wikkeldoos heeft twee overlappende zijdes en sluit in het midden (uitkijken met opensnijden). Deze wikkeldoos dien je om je product heen te vouwen. Uitermate geschikt voor producten met wat lagere breedte en hoogte maten zoals, rails, gordijnen, hout, schilderijen, aluminium en algemeen gebruik. Gemakkelijk te stapelen en te sluiten met plakband.

Schilderijdoos Model 0412
Deze schilderijdoos heeft 2 korte binnen kleppen, vier naar binnen vouwende hoekstroken en 2 tegen elkaar aansluitende vouwkleppen. Is erg geschikt voor verzenden van platte producten zoals schilderijlijsten, boeken en algemeen gebruik. Deze schilderijdoos heeft een bescherming op de hoeken. Gebruik eventueel een beschermhoek. Is gemakkelijk stapelbaar en te sluiten met plakband. Uitkijken met opensnijden.

Stansdozen

Stansdoos Model 0330
Deze stansdoos is samengesteld uit bodem Model 0423 en deksel Model 0422. Zowel de bodem als de deksel heeft een dubbele zijkant. Deze stansdozen zijn gemakkelijk op te zetten d.m.v. een kliksysteem. Een ideale doos/deksel met een nette uitstalling voor het opbergen of verzenden van kleinere goederen. Dit type doos wordt veel in de metaalindustrie gebruikt. Geen plakband nodig en is goed te stapelen en voor algemeen gebruik. Voor dit model is een stansmes nodig.

Kalenderverpakking Model 0400
Deze kalender verpakking met twee stofkleppen en insteekklep met weerhaak sluiting is bijzonder geschikt voor extreem lage hoogtes. Een ideale verzendverpakking om al je kalenders, kaartjes, folders enz. te verpakken en te verzenden. Te sluiten zonder plakband en gemakkelijk te stapelen. Voor dit model is een stansmes nodig.

Postdoos Model 0421
Deze stansdozen met insteekklep is heel gemakkelijk op te zetten d.m.v. een kliksysteem. Heeft echter geen stofkleppen en daardoor geschikt voor producten die een foam/schuim inlay hebben. Ideaal voor het verzenden van uiteenlopende producten. Raadzaam om een sluitzegel te gebruiken tegen ongewenst openen. Voor dit model is een stansmes nodig.

Stansdoos Model 0422
Deze stansdoos is heeft op de korte zijde een dubbele zijwand. Deze stansdoos is gemakkelijk op te zetten d.m.v. een kliksysteem. Een ideale open stansdoos met een nette uitstalling voor het opbergen van kleinere goederen. Dit type doos wordt veel in magazijnen of in de metaalindustrie gebruikt. Geen plakband nodig voor het opzetten, maar is niet te stapelen. Voor algemeen intern gebruik. Voor dit model is een stansmes nodig.

Stansdoos Model 0423
Deze stansdoos is heeft op de lange zijde een dubbele zijwand. Deze stansdoos is gemakkelijk op te zetten d.m.v. een kliksysteem. Een ideale open stansdoos met een nette uitstalling voor het opbergen van kleinere goederen. Dit type doos wordt veel in magazijnen of in de metaalindustrie gebruikt. Geen plakband nodig voor het opzetten, maar is niet te stapelen. Voor algemeen intern gebruik. Voor dit model is een stansmes nodig.

Postdoos Model 0426
Deze stansdoos met insteekklep en twee naar binnen vouwende stofkleppen zijn heel gemakkelijk op te zetten d.m.v. een kliksysteem. Ideaal en handig voor het verzenden van uiteenlopende lichte producten en algemeen gebruik. Heeft een nette en representatieve uitstraling. Raadzaam om een sluitzegel te gebruiken tegen ongewenst openen. Voor dit model is een stansmes nodig.

Postdoos Model 0427
Deze stansdoos met twee insteekkleppen en twee naar binnen vouwende stofkleppen zijn heel gemakkelijk op te zetten d.m.v. een kliksysteem. Ideaal en handig voor het verzenden van uiteenlopende lichte producten en algemeen gebruik. Wordt veel in webshops gebruikt een heeft nette en representatieve uitstraling. Raadzaam om een sluitzegel te gebruiken tegen ongewenst openen. Voor dit model is een stansmes nodig.

Kokerdozen

Kokerdoos Model 0200
Deze kokerdoos heeft maar aan een zijde tegen elkaar aansluitende vouwkleppen.
Omdat de andere zijde open is worden deze dozen vaak gebruikt voor in een
magazijnschap of palletdoos. Tevens is deze kokerdoos gemakkelijk in te korten
voor variabele producten. Geschikt voor producten met een smalle lengte/breedte
en een lange lengte maat. De langsnaad is door ons verlijmd met hotmelt.
Vouwkleppen te sluiten met plakband.

Kokerdoos Model 0201
Deze kokerdoos heeft zowel onder als boven twee tegen elkaar aansluitende
vouwkleppen. Dit model kokerdoos is erg geschikt als vervanging voor ronde
verzendkokers doordat deze niet gaan rollen in de distributiecentra. Geschikt
voor producten met een smalle lengte/breedte en een lange lengte maat.
Denk daarbij aan posters, rollen met stof enz. De langsnaad is door ons verlijmd
met hotmelt. Vouwkleppen zijn te sluiten met plakband.

Kokerdoos Model 0202
Deze kokerdoos heeft bovenaan twee tegen elkaar aansluitende vouwkleppen en onderaan twee overlappende vouwkleppen om doordrukken van scherpe punten te voorkomen. Dit model kokerdoos is erg geschikt als vervanging voor ronde verzendkokers doordat deze niet gaan rollen in de distributiecentra.

Geschikt voor producten met een smalle lengte/breedte en een lange lengte maat. Denk daarbij aan posters, rollen met stof enz. De langsnaad is door ons verlijmd met hotmelt. Te sluiten met plakband.

Kokerdoos Model 0203
Deze kokerdoos heeft boven en onder twee overlappende vouwkleppen om het doordrukken van scherpe punten te voorkomen. Dit model kokerdoos is erg geschikt als vervanging voor ronde verzendkokers doordat deze niet gaan rollen in de distributiecentra.

Geschikt voor producten met een smalle lengte/breedte en een lange lengte maat. Denk daarbij aan posters, rollen met stof enz. De langsnaad is door ons verlijmd met hotmelt. Te sluiten met plakband of smeltlijm.

Vakverdelingen

Vakverdeling Model 0930
Deze vakverdeling is zeer geschikt voor het scheiden en beschermen van losse
producten. Je steekt de vakverdeling die bestaat uit kartonnen plaatjes met een
8 mm brede sleuf die gemakkelijk in elkaar zijn te zetten.

Zo ontstaat er een compartiment voor het scheiden van b.v. glas en aardewerk,
blikken, potten of wijnflessen. Door een vakverdeling te gebruiken worden
kwetsbare goederen tijdens transport extra beschermd. Geschikt voor algemeen
gebruik.

Dekseldozen

Dekseldoos Model 0300
Deze plano geleverde bodem en deksel doos is geschikt voor het verpakken van lange goederen zoals meubelpanelen, aluminium profielen, spandoeken. In de kleinere formaten is deze doos ook geschikt als verzenddoos voor webshops en algemeen gebruik. De bodem en deksel zijn op te zetten met plakband, nieten of smeltlijm. Het opzetten neemt wel wat tijd in beslag.

Dekseldoos Model 0320
Deze bodem en deksel doos zijn eigenlijk twee Vouwdozen Model 0200 waarbij de deksel over de bodem heen schuift. Zo is het mogelijk om producten met een variabele hoogte te verpakken. De bodem en deksel hebben ieders dezelfde hoogte maat. Gemakkelijk op te zetten d.m.v. de aansluitende vouwkleppen dicht te tapen met plakband. Uitkijken met het opensnijden.

Dekseldoos Model 0454
Deze plano geleverde bodem en deksel doos is geschikt voor het verpakken van goederen zoals meubelpanelen, aluminium profielen, spandoeken. In de kleinere formaten is deze doos ook geschikt als verzenddoos voor webshops en algemeen gebruik.

Deze bodem en deksel is gemakkelijk op te zetten doordat, de naar binnen vouwende sluitklep klemt tegen de zijkant van de doos. Er bestaat hierbij echter wel de kans dat het karton naar buiten gedrukt wordt en zijn klemmende functie verliest. Dan dient er een dubbelzijdige tape of hotmelt te worden te worden aangebracht om losspringen te voorkomen.

Deksel Model 0452
Deze plano geleverde losse deksel is geschikt als losse deksel voor een palletdoos, vouwdoos 0200 of als afdekkap voor een losse huls. Tevens kan je de doos ook als magazijnbak gebruiken. De bodem is op te zetten met plakband, nieten of smeltlijm en sluit aan de lange zijde. Het opzetten neemt wel wat tijd in beslag.

Deksel Model 0453
Deze plano geleverde losse deksel is geschikt als losse deksel voor een palletdoos, vouwdoos 0200 of als afdekkap voor een losse huls. Tevens kan je de doos ook als magazijnbak gebruiken. De bodem is op te zetten met plakband, nieten of smeltlijm en sluit aan de korte zijde. Het opzetten neemt wel wat tijd in beslag.

Deksel Model 0454
Deze plano geleverde losse deksel is geschikt als losse deksel voor een palletdoos, vouwdoos 0200 of als afdekkap voor een losse huls.

Deze losse deksel is gemakkelijk op te zetten doordat, de naar binnen vouwende sluitklep klemt tegen de zijkant van de doos. Er bestaat hierbij echter wel de kans dat het karton naar buiten gedrukt wordt en zijn klemmende functie verliest. Dan dient er een dubbelzijdige tape of hotmelt te worden te worden aangebracht om losspringen te voorkomen.

Postdozen

Kalenderverpakking Model 0400
Deze kalender verpakking met twee stofkleppen en insteekklep met weerhaak sluiting is bijzonder geschikt voor extreem lage hoogtes. Een ideale verzendverpakking om al je kalenders, kaartjes, folders enz. te verpakken en te verzenden. Te sluiten zonder plakband en gemakkelijk te stapelen. Voor dit model is een stansmes nodig.

Postdoos Model 0421
Deze stansdozen met insteekklep is heel gemakkelijk op te zetten d.m.v. een
kliksysteem. Heeft echter geen stofkleppen en daardoor geschikt voor producten die een foam/schuim inlay hebben. Ideaal voor het verzenden van uiteenlopende
producten. Raadzaam om een sluitzegel te gebruiken tegen ongewenst openen. Voor dit model is een stansmes nodig.

Postdoos Model 0426
Deze stansdoos met insteekklep en twee naar binnen vouwende stofkleppen
zijn heel gemakkelijk op te zetten d.m.v. een kliksysteem. Ideaal en handig voor het verzenden van uiteenlopende lichte producten en algemeen gebruik. Heeft een nette en representatieve uitstraling. Raadzaam om een sluitzegel te gebruiken tegen ongewenst openen. Voor dit model is een stansmes nodig.

Postdoos Model 0427
Deze stansdoos met twee insteekkleppen en twee naar binnen vouwende stofkleppen zijn heel gemakkelijk op te zetten d.m.v. een kliksysteem. Ideaal en handig voor het verzenden van uiteenlopende lichte producten en algemeen gebruik. Wordt veel in webshops gebruikt een heeft nette en representatieve uitstraling. Raadzaam om een sluitzegel te gebruiken tegen ongewenst openen. Voor dit model is een stansmes nodig.

Exportdozen

Exportdoos Model 0200
Deze sterke vouwdoos is in drie oplopende zwaardere kwaliteiten golfkarton verkrijgbaar. Deze goede kwaliteit doos is van boven open en heeft alleen onder tegen elkaar aansluitende vouwkleppen. Is geschikt voor zwaarder gebruik maar is niet te stapelen. Onderzijde is te sluiten met plakband of krammen.

Exportdoos Model 0201
Deze sterke vouwdoos is in drie oplopende zwaardere kwaliteiten golfkarton verkrijgbaar. Deze goede kwaliteit doos heeft onder en boven tegen elkaar aansluitende vouwkleppen. Is geschikt voor zwaarder gebruik en is goed recht stapelbaar. Te sluiten met plakband of hecht krammen.

Exportdoos Model 0202
Deze sterke vouwdoos is in drie oplopende zwaardere kwaliteiten golfkarton verkrijgbaar. Deze goede kwaliteit doos met onder overlappende sluitkleppen en van boven tegen elkaar aansluitende vouwkleppen. Deze dienen om het doorzakken van de bodem te voorkomen. Exportdozen zijn geschikt voor verzenden van smalle zwaardere producten, of kwetsbare opslag, Is wat lastiger recht te stapelen. Te sluiten met plakband of hecht krammen.

Exportdoos Model 0203
Deze sterke vouwdoos is in drie oplopende zwaardere kwaliteiten golfkarton verkrijgbaar. Deze goede kwaliteit doos met onder en boven overlappende vouwkleppen. Deze dienen om het doorzakken en scharen te voorkomen. Exportdozen zijn geschikt voor verzenden van smalle zwaardere producten, of kwetsbare opslag, Is wat lastiger recht te stapelen. Te sluiten met plakband, smeltlijm of hecht krammen.

Palletdozen

Palletdoos Model 0200
Deze palletdozen zijn eigenlijk grote vouwdozen en zijn afgestemd op het formaat van een pallet. Zo zijn er palletdozen die passen op een europallet van 1200×800 mm of op een blokpallet van 1200×1000 mm. Af te sluiten met een losse Deksel Model 0452 of Deksel model 0454.

Onze palletdozen zijn in 4 in sterkte oplopende kwaliteiten golfkarton te verkrijgen. Dit model palletdoos is van boven open en heeft alleen onder tegen elkaar aansluitende vouwkleppen. Geschikt voor algemeen tot zwaar gebruik. Denk aan bulk goederen of te gebruiken als grote omdoos.

Palletdoos Model 0201
Deze palletdozen zijn eigenlijk grote vouwdozen en zijn afgestemd op het formaat van een pallet. Zo zijn er palletdozen die passen op een europallet van 1200×800 mm of op een blokpallet van 1200×1000 mm.

Onze palletdozen zijn in 4 in sterkte oplopende kwaliteiten golfkarton te verkrijgen. Dit model palletdoos heeft van boven en onder tegen elkaar aansluitende vouwkleppen. Geschikt voor algemeen tot zwaar gebruik. Geschikt voor bulkgoederen of als grote omdoos.

Kartonnen hulzen

Kartonnen huls Model 0951
Deze kartonnen huls is eigenlijk een vouwdoos zonder vouwkleppen. Omdat deze doos geheel open is kan je deze gemakkelijk over je product heen schuiven. Wordt vaak gebruikt in combinatie met een losse Deksel Model 0452, Deksel Model 0453 of Deksel model 0454. De ideale verpakking voor pompen, kleinere machines, metaal producten of voor algemeen gebruik. Ook te gebruiken als een kartonnen afdekhoes of sleeve.

Magazijndozen

Magazijndoos Model 0200
Deze magazijnbak is eigenlijk een vouwdoos met een uitgestansd voorvlak en heeft aan de onder zijde twee aan elkaar sluitende vouwkleppen. De uitsparing wordt op jouw gewenste maat door ons uitgestansd om het order pikken te vergemakkelijken. De ideale magazijndoos voor in je legstelling of schap. Heeft geen hele nette uitstraling maar er is geen stansmes nodig. Te sluiten met plakband.

Magazijndoos Model 0435
Deze magazijnbak is gemakkelijk op te zetten d.m.v. een kliksysteem.
Loopt aan de voorzijde schuin af om het order pikken te vergemakkelijken.
De ideale magazijndoos voor in je legstelling of schap. Wordt ook veel
gebruikt als toonbankdisplay. Geen plakband nodig wel een stansmes.

Wij hebben hieronder alvast de meest gangbare type dozen voor je op een rij gezet.
Dan kan je jouw dozen snel online berekenen en bestellen.

Kom je er niet uit en wil je meer weten?
Vul dan hier het contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op.
Uiteraard kan je ons ook bellen. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 073-5995786